top of page

LEIDERSCHAPSCOACHING

“… regelmatig kruis je doorheen mijn gedachten, meestal in die momenten waar even afstand genomen wordt van het dagelijkse, op zoek naar zingeving en energie. En zo blijf je in elk geval mij nog altijd een beetje helpen, zoals je ook deed toen je de bende van supply chain moest aansturen…” - John Flypo

Teamwerk

De sleutel tot groei en verandering zit voor een zeer groot deel in de competenties van de leidinggevende, de manager. Werknemers vragen steeds meer dat hun baas ook een echte coach voor hen is. 

Competitief blijven is geen sprint maar eerder een marathon of zelfs triatlon. Daar horen veerkrachtige werknemers bij die stevig in hun fundamenten staan en de nodige drive hebben. Het bewustzijn dient aan de top te starten dat zij in belangrijke mate hiertoe bijdragen. De leidinggevende is dé katalysator om ambitieuze bedrijfsdoelstelling te realiseren door gemotiveerde medewerkers. Niet alleen de ‘What’ telt maar minstens evenzeer de ‘How’.

Mijn ervaring van de voorbije jaren leert me dat medewerkers vaak moeite hebben met hun baas omwille van: 

 • Waarden en normen die niet of te weinig echt geleefd worden en als voorbeeldrol uitgestraald worden

 • Een bedrijfscultuur die ontwikkeling en groei moeilijk maakt

 • Geen duidelijke visie en strategie

 • Niet echt luisteren naar de noden van de medewerkers als mens

 • Niet kunnen loslaten

 • Gebrek aan wederzijds vertrouwen

 • Ontbreken van coaching en sparring

 • Aanreiken van handvaten

 • Het toepassen van een 'one fits all’- management stijl
   

Ik neem je mee tijdens deze sessies naar jouw drijfveren, competenties, valkuilen, jouw voorkeursstijl en begeleid je in de gewenste evolutie. Hierbij focussen we op:

Waarom wil je leiding geven?

Omdat je van de uitdaging houdt en het leuk en spannend vindt? Omdat je aan de verwachtingen die men in je stelt wil voldoen? Of doe je het gewoon, zonder de voor- en nadelen af te wegen? 

Welke competenties primeren bij jou en waarin riskeer je uit te schieten?

Zet je vooral in op je rationeel denkvermogen (IQ) of ben je ook voldoende sociaal vaardig en empathisch naar je collega's en medewerkers (EQ)? Heb je een enorme drive, goede fysieke gezondheid en kan je lang doorgaan (Physical Quotient)? Straal je passie uit, geef je zin voor het werk en ben je authentiek (Spiritual Quotient)? 

En wat op vandaag steeds meer aan de orde is, hoe hoog is je AQ (Adaptibility Quotient)? Heb je observatietalent om te zien en voelen wat er echt gebeurt? Toon je daadkracht? Ben je flexibel, inventief en heb je de capaciteit om mensen te inspireren en te motiveren? 

Welke leiderschapsstijlen beheers je, welke heeft je voorkeur en welke is gewenst?

Denk je vooral conceptueel, taakgericht, analytisch of mensgericht? We gaan op zoek naar de juiste balans tussen feminiene-masculiene leiderschapsstijl die in jouw bedrijf en job het meest succesvol zal zijn.

Mijn ruime bedrijfservaring op diverse domeinen en mijn dagelijks contact met de noden van managers en bedrijven, maken mij tijdens deze coaching een ideale sparring partner voor leidinggevenden. Ik stuw je in de juiste richting.

bottom of page